De ulike tiltakene

Det er alderen man fyller i løpet av året som gjelder.
Eks: Alle som fyller 9 år i løpet av året vil bli invitert til Tårnagenthelg.
0-1 år - Babysang
2 år - Krøllekveld

To-åringene inviteres for å lete etter sauen Krølle, og lærer om at alle er like viktige; store som små. Felles middag først.

3 år - Klatrekveld

Tre-åringene inviteres med på en klatretur i kirka. Vi spiser middag, klatrer litt, leker litt og får høre om Sakkeus - en av Bibelens beste klatrere.

4 år - Fireårsklubb

Fire-åringene inviteres til en egen klubb, som møtes tre ganger. Hobbyaktiviteter, måltid, sang og fortellerstund. Gudstjeneste med utdeling av bok avslutter opplegget. Link til invitasjon for høsten 2017, finner du her: /Portals/520/Dokumenter/Barn_familier/Invitasjon%204%20arsklubb.docx 

6 år - Helt førsteklasses

Barna inviteres til en fest når de har begynt i 1.klasse. Vi snakker om hvordan det vil bli å begynne på skolen, og lærer om den barmhjertige samaritan - og det å være gode mot hverandre. Og viktigest av alt: Alle er unike og helt førsteklasses sånn som de er!

Link til invitasjon for Helt førsteklasses! 21. og 22.oktober 2017, finner du her: /Portals/520/Dokumenter/Barn_familier/Invitasjon%21%21%21.docx

7 år - Julekrybbeverksted

7-åringer inviteres til kirken før jul sammen med en voksen, gjerne en fadder, for å lage julekrybbe. 

8 år - Påskevandring

Vi inviterer til en vandring gjennom påskens viktigste fortellinger. Ulike virkemidler og forteller-måter gjør opplevelsen spennende. Vandringen gjøres sammen med barn fra SUPERtirsdag, og vi griller pølser først.

9 år - Tårnagenthelg

Tredjeklassingene inviteres til å være tårnagenter, i begynnelsen av februar. De får agentopplæring og ulike oppdrag som må løses. Feires med pizza. 

10 år - Tweensklubb
11 år - Lys Våken

Alle sjetteklassinger inviteres til overnatting i kirken, i slutten av november. Vi har felles aktiviteter, griller pølser, lærer om å være våkne for Gud og medmennesker, og har nattkino. Overnatter fra lørdag til søndag, og er med å arrangere Lys Våken-gudstjeneste søndag formiddag.

12 år - Tweensweekend

På vårsemesteret drar 5.-7. klassinger på tur, og 6. klassinger inviteres spesielt. I år reiser vi til Hedalen fra 9.-11. juni. Vi går turer, tenner bål, har leker og aktiviteter, underholdningskvelder, kveldssamlinger og lærer mer om Jesus. 

14 år - Pre-konfirmant

Året før konfirmasjonen, inviterer vi til pre-konfirmant. Opplegget går over to kvelder. Man får en forsmak på å være konfirmant og får bli kjent med ungdomsarbeidet i kirka. I tillegg spiser vi pizza og ser på film. 

15 år - Konfirmasjon
16 år - Skummetmelk
17 år - Lettmelk
17 år - Rock My Soul

En musikkfestival som arrangeres i mars. Stort og gjennomført opplegg, der ungdom i alle aldre oppfordres til å komme. 17-åringer inviteres spesielt. 

Har du barn fra 0-12 år?

Delta i spørreundersøkelse! 

Les mer...

Hva er trosopplæring?

Barn som er døpt, vil med jevne mellomrom motta invitasjoner til ulike trosopplærings-arrangementer. Til venstre kan du se en liste over arrangementene i vår kirke. Ved å trykke deg inn på et enkelt arrangement, vil du finne mer detaljert informasjon.

I tillegg til disse enkeltstående arrangementene, har vi ulike opplegg som foregår hver uke. Les mer her: For Barn/familier eller Ungdom.

Det er flere grunner til at vi arrangerer disse oppleggene. Vi opplever at det skapes gode fellesskap, barna får bli bedre kjent med kirken, og de får opplæring i troen de er døpt til. Menigheten, foreldre og faddere forplikter seg i dåpen til å gi barnet opplæring i den kristne tro. Dette er en viktig oppgave, og samtidig noe veldig spennende og morsomt. 

Fram til fylte 18 år, vil døpte og tilhørige barn derfor bli invitert til disse arrangementene. Alle barn som ikke er døpte/tilhørige er også hjertelig velkomne, men vil ikke motta invitasjon i posten. 

Vi håper dere oppmuntrer barna til å delta på de ulike oppleggene, og snakker om hva de har opplevd og lært i ettertid. Det er veldig gøy å drive med trosopplæring, og vi håper også dere får stor glede av trosopplæringen i Fjellhamar menighet.

 

Undervisningsprest Espen Hægeland har hovedansvaret for trosopplæringen i vår menighet. Ta kontakt dersom du lurer på noe!